Vecka 51: Bli din egen frisör

God jul! Barnaögon som tindrar i väntan på att jultomten ska komma, det är vad som ligger framför oss. Eller kaos med matlagning, ungar som skriker, och paket som rivs upp utan att någon riktigt ser vad som är i dem. Vi får väl se.

Sista tipset i årsutmaningen blir det här: bli din egen frisör!

Ett frisörbesök kostar ett par hundralappar och uppåt. Om det är din lyx som du verkligen njuter av så go for it, men om du är som jag — att det mer är något nödvändigt ont än något annat — så kan det vara en idé att lära sig klippa sitt eget hår, eller att ta hjälp av någon i närheten istället som kan. För egen del klipper jag min mans hår sedan flera år tillbaka. Istället för att han skulle lägga några hundralappar var sjätte eller så vecka på att bli klippt av en frisör, köpte vi hem en trimmer att göra det själva med. Maken är nöjdare, för han slipper försöka trycka in ett frisörbesök i vårt tighta schema, och han får håret klippt när det behövs istället för lite för sent varje gång, när håret mer ser ut som en tjock matta.

Själv har jag färgat håret själv i flera år, vilket också sparat åtskilliga tusenlappar. Jag har långt hår, så mamma brukar få klippa topparna när det behövs, och jag har själv klippt till lite frisyr efteråt. Det är betydligt enklare när man har långt hår än när man har kort, men har du långt hår så fundera över om frisören är nödvändig.

Klipper du dig hos frisör eller hemma?

Dela: