Om mig

Vem är jag

Jag är en kvinna i trettioårsåldern boendes i ett hus i Linköping. Jag är både läkare och jurist, med fristående kurser i psykologi, rättsmedicin och kriminologi vid sidan av, och jag doktorerar för närvarande i medicin (närmare bestämt på området kardiovaskulära risk- och friskfaktorer). Jag jobbar deltid som läkare, är ST-läkare i allmänmedicin. Jag är gift med en fantastisk man som är ryggkirurg och vi har två barn.

Jag är lite lagom överutbildad som synes, men har ingen utbildning alls i ekonomi, annat än att jag lyssnar på ett par timmar ekonomipoddar varje vecka och har läst ett helt gäng böcker på ämnet. Saker jag blir intresserad av nördar jag helt enkelt ner mig i.

Jag bloggar för att jag älskar att skriva. Under läkarprogrammet hade jag en annan blogg med just medicinstudierna som tema, men sedan jag kom ut i arbetslivet för ett tag sedan har jag funnit det svårare att skriva eftersom det är så viktigt med sekretessen. Jag ville ha något annat att skriva om, och valet föll på detta, mitt relativt nyfunna och väldigt stora intresse. Utöver att skriva blogg skriver jag också böcker, och min författarhemsida hittar ni här: camillavavruch.com.

Förutom ovanstående roar jag mig med att baka tårtor, skriva romaner och andra böcker, och träna.

Min investeringsfilosofi

Jag vill ha aktier och fonder över lång tid, lite ”buy to build”-strategi med successiv ökning. Jag har ännu inte kommit hela vägen i att sätta min investeringsfilosofi i sten – jag vet inte om man helt kommer dit – men jag gillar utdelningsaktier och ett av kriterierna för nya aktier som kommer in i portföljen är att de ska ha utdelning. God soliditet och ökande vinster är annat jag tittar på.

Större delen av vårt innehav är i svenska bolag, men vi har ett par utländska också. Både jag och maken uppskattar företag som jobbar med hållbarhet vilket också är anledningen till att vi utanför börsen även har investerat i Trine (länk där du och jag får 10 euro att investera i när du investerar första gången). Vi investerar också regelbundet i Lendify (värvningslänk, både du och jag får 500 kr när du investerat 20 000 kr). Eftersom jag vill ha global exponering har vi också en del av våra pengar i fonder. Här hittar du en snabb översikt över våra investeringar och här är lite mer om våra innehav.

Mitt sparande

För att få mer sparande och högre sparkvot har jag arbetat väldigt aktivt i vår ekonomi med att sänka utgifterna och öka inkomsterna. Jag är väldigt förtjust i loppisar (främst online på Facebooks Marketplace, olika köp-och-sälj-grupper på Facebook, Blocket och Sellpy), både för att köpa och sälja grejer. Det är både miljövänligt och bra för plånboken, och jag gillar att se sakerna få ytterligare liv. I bloggen skriver jag en hel del om hur vi har dragit ner på utgifterna på olika sätt.

Hör av dig

Om du har någon fråga eller funderar på något är du välkommen att skriva en kommentar på något inlägg så ska jag se till att svara! Du kan också maila mig.

Dela: