Månadsavstämning: februari 2021

Februari var en klart bättre månad efter Covid-månaden januari. Samma dag som jag kom tillbaka till jobb började jag träna en massa av mina kollegor på vårdcentralen för att vi skulle göra Jerusalema Challenge. Det var mycket, mycket roligt och gav väldigt positiva effekter på sammanhållningen i hela personalgruppen. Resultatet av våra övningar finns här.

Inkomster

Maken fick en del jourkomp utbetalat (det blir tvångsutbetalat när det är över 300 jourkompstimmar liggande), medan jag fick lite lägre lön eftersom jag var sjuk i januari. Med flex, studietid, och en del arbete hemifrån blev det dock minimalt med frånvaro trots att jag inte var fysiskt på jobb på nästan 2,5 vecka. Plockade ut karensersättningen från Försäkringskassan också, lite högre än sist jag tog ut den. Utöver det tog jag ut drygt 600 kr i cashback från Refunder, vilket alltid är trevliga extrapengar. Totalt något över medelinkomsten för 2020.

Utgifter

Utgifterna blev faktiskt rätt milda under månaden. Maken tappade sin mobil i toaletten (usch) och tvingades köpa en ny eftersom den gamla tydligen också tyckte det var usch att bada. Matkostnaderna landade på 3 500 kr i butik och knappt 1 000 kr ”utemat”. Vi köpte en ny luftavfuktare till källaren, då den gamla gav upp efter nästan exakt sex års dygnet-runt-användning.

Sparkvoten blev totalt 63 %, vilket är en mycket bra siffra och väger upp för den sämre siffran i januari. Jämfört med den summa vi sagt att vi ska spara varje månad blev det 150 %.

Investeringar

Det tuffar på. Nya ATH. Inte så att vi är några briljanta investerare, utan det är ju helt baserat på att hela världen verkar köra TINA-principen (There Is No Alternative) och därför går börsen upp. Och upp.

Hälsa

Bättre månad, även om båda varit lite trötta efter Covid. Träningen har kommit igång igen. Snittat 10 700 steg dagligen.

Skrivande

Min bok kom tillbaka från editorn med följande trevliga meddelande. Massor av ändringar att genomföra i boken, men ändå. Det kändes väldigt bra att höra att det inte var totalt skräp 😀

Så nu fortsätter jag redigera, och samtidigt jobbar jag vidare med översättningen av bok 2 till engelska, och skriver på bok 3. Mycket att hålla i huvudet samtidigt, men det är kul och det går framåt.

Bloggen

6 800 sidvisningar under februari (6 000 förra året).

Mest populära inläggen:

  1. Vad händer om alla blir FIRE?
  2. Skyhöga inkomster, skyhöga utgifter
  3. Comparisonitis
  4. Månadsavstämning januari 2021
  5. Ta tag i dina skulder
Dela: