Vi rensar, sorterar och organiserar

Sedan maken disputerade har energin så sakteliga återvänt till familjen. Nåja, treåringen har väl alltid haft gott om energi, sådär så att det sprutar ur öronen, och bebisens energinivåer har väl inte heller varit direkt påverkade – det blir så när man tar tre tupplurar om dagen – men deras mammas och pappas nivåer har blinkat med stora röda bokstäver: ”KRITISKT LÄGE!”

Nu har det vänt. Och det är inte bara det att energin återvänder, för ibland har jag haft energi, men det kombineras dessutom med mer tid. Det gör att när vi väl har energi, då har vi också tid att lägga.

Således stod jag på lillejulafton (dagen innan julafton för alla icke-skåningar, jag har förstått det som ett skånskt påfund?) och rensade kökslådor för glatta livet.

Jag kan meddela att det behövdes…

Vi hade typ tretton lock till fem kastruller.

Vi hade prylar vi aldrig packat upp ur kartongen (en ligger nu på Marketplace, den andra gavs bort i julklapp till någon vi tror kommer använda den).

Vi hade grejer, grejer, grejer som vi inte använder eller som vi använt så sällan att de inte förtjänar att vara kvar.

Och nu är de inte kvar (eller ja, de står i källaren i väntan på skjuts till återvinningen/Myrorna, men ändå).

I samband med att jag rensade köket fick maken rensa bland sina forskningspapper. Det var ett par kilo papper som kunde åka i soporna, så skönt!

Igår fick maken ett ryck och tillsammans rensade vi och omorganiserade i frysen så att det finns någon chans att hitta i den. Vi passade också på att frosta av den. För ett par dagar sedan organiserade jag och tvättade ur kylen.

Jag har rensat badrummet på alla de miljoner hygien- och sminkprodukter jag har liggande tack vare en mamma som jobbar inom det området. (Typ en gång i halvåret-året brukar jag låta mina tjejkompisar få titta igenom det utrensade eftersom det är mer eller mindre oanvänt, och ta vad de vill ha. Det brukar vara poppis.)

Så plötsligt rör det på sig här hemma. Grejer sorteras i behålla, sälja och slänga. Yta frigörs. Några kronor här och där kommer in på försäljningar. Och allt känns bara lättare och bättre. Nu har jag som mål att rensa en sektion (en låda, en byrå, eller något större beror på dag och tid, men ”en” i alla fall) varje dag. So far, so good.

Dela: