16% dyrare bilförsäkring – nope!

Det börjar närma sig den där tiden på året för vår del då bilförsäkringen ska betalas. Japp, vi har bil. Med två små barn, även om vi bor ganska centralt, finns det ett behov som jag inte känner att vi kan lösa med el-lådcykel.

Anyway, försäkring.

Maken som står på bilen fick fakturan nyligen (trots att den inte har förfallodatum förrän i december, imponerande framförhållning för att man ska hinna titta ordentligt och byta till något annat). Det visade sig att försäkringsbolaget från förra året till detta höjt priset med 16%. Sexton procent!

Maken fick ringa och höra om det inte gick att göra något åt det där. Nope. Äldre bil (närmare bestämt ett år äldre än förra gången bilen skulle försäkras), skadestatistik, indexjusteringar, blablabla var mähä-svaret från bolaget.

Så då gjorde jag en Cosmonomics (numera ett verb, yep) tog Google i handen och letade upp något bättre. Google skickade mig som första förslag till Compricer och jag slog in bilens info där. Jag kom fram till att Compricer helt klart kan hjälpa en, men eftersom vi ville ha något bolag vi känner till (och det var nästan noll av Compricers förslag) och som har bra rating för bilförsäkringar så gick vi sedan in på TryggHansa (som i någon rankning fått högsta betyg, och som vi haft innan tills de blev dyra och vi bytte till nuvarande) och skrev in uppgifterna där. Ta-daaa så hade vi sparat över 500 kr, och får nu en precis lika hög årskostnad på bilförsäkringen som förra året. Det är en riktigt bra lön och #sparadkrona för 15 minuters arbete.

Dela: