Second hand-fynd!

Igår var jag ute och gick, mest för att testa Geohunt som jag skrev om igår, men jag fick ju ändå ha en slutpunkt med promenaden, och det var stan. Eftersom jag inte slentrianshoppar nya grejer längre (i den mån jag någonsin gjort det) tänkte jag att Myrorna kunde vara en lämplig destination. Jag hade inte varit där på länge, så jag ville kolla igenom deras barnbokssektion. Vi läser (så klart) för äldsta dottern varje kväll, och det är kul att addera nya sagor till hennes samling. Böcker är dock dyrt och det finns en enorm andrahandsmarknad, så varför köpa nytt när man kan återanvända?

Myrornas barnbokssektion är inte alltid den mest inspirerande – många av böckerna är titlar från när jag var liten, och jag tror en hel del av böckerna rent fysiskt är från då också. Men man kan givetvis hitta guldkorn. Så jag gick igenom alla böckerna ooooch… hittade fem Pettson och Findus-böcker och två Mamma Mu-böcker i nyskick! Dottern är förtjust i Mamma Mu medan vi inte har några Pettson och Findus-böcker sedan tidigare, men vem tycker inte om dem? Och en Så gör prinsessor, som dottern älskar, som inte trycks längre verkar det som.)

Tror inte man kan få en sån nöjdhetskänsla när man shoppar nytt, som man får när man hittar ett verkligt second hand-fynd! 150 kr för åtta böcker som i vanliga fall kostar 100-130 kr/st.

Förmodligen sparas böckerna till jul, de blir kalasbra julklappar.

Vilka är era bästa second hand-fynd?

Dela: