Ut och leta skatter med Geohunt

[ Edit 8 november: Tyvärr verkar det som att Geohunt lagt ner av någon oklar anledning. Väldigt synd! ]

Som föräldraledig är jag gärna ute och går med barnvagnen, inte minst eftersom den lilla sover bra där när det rör sig. Dessutom är frisk luft bra för både henne och mig, och motionen är väldigt bra för mig. Jag är inte så förtjust i att bara gå dock, så jag letar alltid sätt att motivera mig själv och nu har jag hittat ett nytt: Geohunt.

Geohunt är en app där man, likt Pokemon Go, letar efter digitala grejer när man är ute och rör på sig. Istället för olika Pokemons som man ska fånga får man här poäng – och i vissa fall riktiga saker!

Just nu har de t ex en kampanj ihop med 7-Eleven där de delar ut kanelbullar, och jag hittade två sådana QR-koder på dagens runda (på 19 punkter jag hittade under de 3 timmar jag var ute och gick). Så nu väntar två gratis kanelbullar på mig på 7-Eleven, whoo! Jag hittade också två rabattkoder på StayHard som de också har samarbete med just nu, en med 20% rabatt och en med 200 kr rabatt vid köp på 400 kr (får se om jag utnyttjar, det skulle ju innebära shopping av grejer jag inte planerat, vilket jag inte är ett fan av numera). Vilka Geohunt har samarbete med växlar.

Förutom poäng och ”loot” (verkliga grejer) kan man också hitta ädelstenar, dock oklart vad man har dem till, och drönare som man kan skicka iväg för att hitta punkter man inte orkar gå till (inte testat).

Själva jakten går till på så sätt att man via kartan i appen väljer en av deras utmarkerade punkter med en 300-meterscirkel runt och när du kommit inom cirkeln så byts kompassen mot en radar som guidar dig till rätt punkt. Under dagens tur märkte jag att punkterna oftast är något som en butik, en busshållsplats eller liknande. Appen funkar oftast bra, svagheten är väl framför allt radarn som inte är helt optimal för jag upplever att den inte alltid visar rätt. En gång var jag också 2 m ifrån en punkt utan att appen hittade punkten, oavsett var jag gick blev avståndet större. För det mesta funkar det dock bra.

Men behöver man mål och tävling med att ge sig ut och promenera rekommenderas appen. Riktigt kul grej som får en att gå lite extra!

Dela: