Vecka 48: Dela med kompisar

Det här året närmar sig sitt slut och på onsdag är det december. Planen är att Nisse ska flytta in (han gav en hint om det igår på första advent, och ska börja busa på onsdag — dörren är uppsatt av spända barn). Det kommer bli att vi besöker lite julmarknader, men med tanke på hur RS-viruset fortsätter grassera så håller vi oss i övrigt mycket för oss själva.

Men i alla fall.

Årsutmaningen, snart är året slut och utmaningen likaså. Idag blir det delningsekonomi igen, i form av dela med kompisar! Och med kompisar behöver man givetvis inte bara hålla sig till kompisar, utan kan likaväl dela med släkten eller vem man nu känner för.

För vår del innebär delningsmöjligheterna att vi inte behöver köpa särskilt mycket verktyg. Inom makens familj finns de flesta verktyg vi skulle kunna tänkas behöva. Det är praktiskt, billigare för alla, och miljövänligare än om alla skulle ha alla prylar.

Barngrejer, inte minst kläder och leksaker, är också något som kanske inte delas i form av att de lämnas tillbaka, men de lämnas vidare. För äldsta dottern köpte jag extremt lite kläder, det mesta var ärvt, och sedan fick numera treåringen ärva vidare.

Något jag skulle vilja testa men inte har gjort är att byta kläder med varandra. Ha en klädbytardag, ta med några plagg man är trött på och få med några ”nya” hem. 

Annat att dela är tjänster. Vi kör lite ”delning” när sexåringen ska till träning, då grannens barn också ska med, liksom två kusiner. Då delar vi på körningen och vi behöver bara köra var tredje gång. Win både för oss och miljön.

Svägerskan har tidigare jobbat med naglar. Hon fixade mina naglar när jag gifte mig och inför min läkarexamen. Och jag och maken har båda sytt kusinbarn efter att de trillat och slagit upp sår… Delning av kunskaper och förmågor.

Delar ni med familj och vänner? Vad delar ni?

Dela: