Vecka 26: Utvärdering av första halvåret

Nu när midsommar har kommit och gått har faktiskt också halva året gått. Själv har jag nu semester i fyra veckor framöver och vi ska bland annat till Danmark, men om ni följt med i Årsutmaningen så blir den här veckan en avstämning.

Kanske är det få som gjort allt som jag tagit upp (kanske är det ingen, jag vet ju inte vad ni pysslar med på andra sidan skärmen!), men den här veckan är tanken att fundera över vad som fungerat bra för dig och vad som inte gjort så stor skillnad.

Fundera dels ur ett livskvalitetperspektiv – det är inte tänkt att livet ska bli torftigt och tråkigt bara för att man ska hitta några extra kronor att beta av skulderna med eller stoppa in i ISK:n (även om det förra är mer motiverat än det senare, om man känner att man orkar hålla i det). Är livet lika bra, eller till och med bättre, om du implementerat några av förändringarna? Visar det sig att vissa saker inte gjort någon som helst skillnad för livskvaliteten och därför går det att fortsätta med det?

Fundera också ur ett ekonomiskt perspektiv – vad har du sparat på att göra förändringarna? Var är du i relation till det varför du satte upp vecka 1? Hur känns det?

Att stanna upp och fundera på vad man håller på med är viktigt oavsett vad det handlar om: jobbet, familjen, livet i stort, och alla små saker vi företar oss (och inte företar oss). Att luta sig mot vad man själv bestämt sig för är viktigt i livet gör att det känns meningsfullt.

Dela: