Begagnat FTW

Avanzapoddens senaste avsnitt handlar om ”sparhacks”, det som tidigare kallades husmorsknep eller spartips, antar jag. De konstaterar i podden att ”Investeraren” inte hört just ”sparhacks” som ord tidigare, så det är väl bara en fortsättning på alla andra -hacks som finns där ute.

Anyway.

Bland matlåda och minskning av elanvändningen tar de också upp att handla begagnat. Det är ju ett tips jag tror helhjärtat på, framför allt för barnen. För egen del handlar jag extremt lite kläder och då mest bara när det är absolut nödvändigt (t ex när man är gravid och inga kläder passar längre, eller när man ammar och kläderna behöver vara amningsvänliga; nu växlar jag mellan typ sex tröjor and that’s it, och hälften av dem är begagnade), så jag köper en del nytt. Jag växer ju generellt sätt (utom då graviditet) inte ur kläderna på samma sätt som döttrarna. Och att köpa nya barngrejer hela tiden blir dyrt.

Idag var det loppis i en närliggande kyrka och jag tog båda barnen (lite dödsföraktande, jag vet) med mig. Med den lilla i sjalen och den stora bredvid mig gick det faktiskt riktigt bra. Jag var ute efter skridskor och något juligt till stora tjejen och kom därifrån med skridskor och ett lucialinne, så det var ju definitivt godkänt. Hittade dessutom en Bamsebok, vilket jag samlar på till barnen men vägrar köpa till nypris, och en riktigt tjock och mysig kombinerad åkpåse/overall till lillan nu när det plötsligt blivit nollgradigt. Sedan tidigare hade jag också stämt träff med en tjej som via Facebooks Marketplace sålde en juloutfit till den lilla. Och så fastnade stora dottern för ett par rätt fula sandaler som hon fick för att jag kände mig snäll och de nästan inte kostade något.

Sammantagen kostnad för alltihopa? 290 kr. Jag tror att bara skridskorna nya kostar mer än så… [ infoga bild här av nöjd småbarnsmamma 😀 ]

Dela: