Månadsavstämning: augusti 2020

Augusti innebar semester, en riktigt trevlig sådan. Dessutom lanserades Viktigt att veta den här månaden – och jag har faktiskt sålt ett par stycken! Vi har firat vår tvååring och jag har fyllt år.

Inkomster

Jag hade lite bättre inkomster än vanligt – dels för att jag gick upp från 60% till 80% arbetstid under mina två veckor som jag var inne och jobbade i juli, och dels lite semesterersättning. Och ovanpå det, ingen VAB… Makens inkomst låg ungefär som den brukar. Vi tog ut en del pengar för utlägg vi gjort privat men som är företagsutgifter (vi har inget eget kort för företaget, därför betalar vi med våra privata trots att t ex webbhotell och sådant ska ligga på företaget). Jag sålde begagnat för 500 kr och tog ut över 900 kr från Refunder. Dessutom lite föräldrapenning som grädde på moset. Totalt sett bra inkomster, något över snittet för året men inte mer än ett par tusenlappar.

Utgifter

Övrigtkategorin var den klart största, men en del av det som ligger dras antingen via företaget (majoriteten av hemsidorna jag sköter årsbetalades nu) och mitt nya träningskort på Nordic Wellness, köpt på Let’s deals trevliga erbjudande, kommer täckas av friskvårdsbidraget. Det är dock pengar vi ligger ute med, så det ligger med som utgift i budgeten. Maten var inte oväntat dyrare än vanligt, eftersom alla fyra varit hemma stora delar av augusti, och matkostnaden landade på nästan 7 000 kr. Utematen var dock en liten post på 827 kr och bestod av glass, jordgubbar, och någon lunch.

Vi har köpt flera saker begagnade under månaden: kläder till äldsta dottern i nästa storlek (typ 20 plagg för 210 kr), inlines och knä-, armbågs- och handledsskydd (totalt 245 kr), och en ny barnvagn när vår gamla gav upp (1100 kr). Jag är alltid nöjd när det blir begagnat-köp.

Sparkvoten den här månaden landade på 53%, och vår kvot jämte vad vi satt som målsparande i kronor ligger på 133%.

Investeringar

Nytt ATH. Intet nytt på investeringsfronten i övrigt: fonder, aktier, och liiiite Lendify.

Hälsa

Förutom att vi fick vabba för barnen nästan så snart vi återvände till dagis (och fortfarande vabbar) så har det varit friska veckor. Jag har rört på mig mycket. Maken och jag har gått med i Viktväktarna. Jag vill gå ner de sex-sju kilo jag har kvar efter andra graviditeten, maken behöver gå ner betydligt mer än så. Det har funkat utmärkt så här långt och vi trivs bra med maten. Snittet för antal steg per dag har legat på 14 000. Sedan vi började (nu typ fyra veckor) har jag gått ner drygt fyra kilo, så det känns toppen.

Skrivande

Första halvan av augusti la jag på att få färdigt Viktigt att veta. Sedan har jag, efter att ha fått feedback från en kompis som läste, tagit häcksaxen till min roman och kortat ner och skrivit om. Adderat bra grejer hon föreslog, tagit bort annat som kändes långsamt. Från de ursprungliga 115 000 orden är romanen nu istället 81 500 ord, vilket känns mycket bättre. En väl sammanhållen story är alltid bättre än en med onödiga utsvävningar och partier som bara känns tråkiga för läsaren.

Bloggen

Konsten att spara ihop en miljon kronor, mitt inlägg om att det inte alls är så omöjligt att göra som Allas-redaktionen ville göra gällande, fick ett väldigt genomslag. Nästan 3 000 personer har läst inlägget till dags dato, och det gav mig också möjligheten att vara med i Uppesittarkväll för att prata om ränta-på-ränta och möjligheterna gemene man i Sverige har att spara. Totalt blev det 9 000 sidvisningar i augusti, vilket är betydligt fler än jag brukar ha.

Det har gått uppåt, om jag tittar bakåt i statistiken. I augusti 2020 var det 2 500 besökare, medan jag de senaste månaderna snittat runt 6 000 besökare. Det är himla trevligt, och jag gissar att en del är återkommande läsare! Genomsnittsläsaren sitter i Sverige och läser bloggen från en Iphone, är 25-34 år gammal, man, och har finans som intresse.

Populäraste inläggen:

  1. Konsten att spara ihop en miljon kronor
  2. Ränta på ränta – uppföljningsinlägg efter #1
  3. Premiär: Viktigt att veta – lanseringsinlägg för Viktigt att veta
  4. Min senaste vetenskapliga artikel – om min senaste forskningsartikel
  5. Klädkostnader enligt konsumentverket – min ständigt populära serie

Tack alla ni som läser! Hör gärna av er om ni saknar något på bloggen.

Dela: