Månadsavstämning: maj 2020

Inkomster

Våra basinkomster, i princip, med lite minus för VAB. Drog in några hundralappar på att sälja prylar, några hundralappar på att göra en tårta. Fått lite från Försäkringskassan men väntar på mer för VAB. Fick lite pengar tillbaka för att vårt uterum blev mer än två veckor försenat, men det var marginellt. På det hela taget en av våra lägre inkomstmånader det här året.

Utgifter

Klart mest pengar har gått till trädgården, där det framför allt är färdigställandet av uterummet som kostat. Vi köpte lite krukor och sånt också, och givetvis jord att fylla krukorna med. I övrigt har vi en del utgifter vi kommer få tillbaka på ett eller annat sätt (via jobb eller företag). Det jag ogillar mest i budgeten är att matköpen i butik uppgick till 5 800 kr, vilket är betydligt mer än ”ska” lägga. Eftersom jag dessutom inte kan säga riktigt varför det blivit så, så blir det något att titta närmare på framöver. Maken och jag fick möjlighet till dejtnight och gick på vår favoritrestaurang vilket drog upp utgifterna för utemat, men till skillnad från matvarubutiksköpen så är jag helt okej med det. Det är ett medvetet val, något vi njuter av väldigt mycket, och dessutom något vi gör sällan nuförtiden eftersom det kräver barnvakt (än mindre de senaste månaderna med Corona).

Totalt sett landade vi på en sparkvot på 36,53%, vilket inte är så högt som jag satt som mål (40%). Snittet för året ligger dock fortfarande bra, på 52,5%.

Investeringar

Våra investeringar/vår förmögenhet nådde en ny all time high (ATH som det så fint förkortas). Det är kul att se pengarna växa, även om jag gärna sett att nedgången varat längre så att man hunnit köpa ännu mer. Som det var utnyttjade vi dippen väldigt väl, men börsen har återhämtat sig otroligt fort. Vi fortsätter med regelbundna insättningar i fonder, aktier, Lendify, barnspar, löneväxling, med mera. Investor är vårt ohotade största aktieinnehav. Några utdelningar blev det också, om än betydligt mycket mindre än förra året på grund av Corona-orsakade uteblivna utdelningar. Aja. Det är inget vi lever på ändå.

Hälsa

Lillan har tvingats vara hemma från dagis enligt deras (idiotiska) regler. Jag sitter på vårdcentralen och säger att folk kan gå till jobb trots kvarstående rethosta eller liknande milda symtom om det gått 7 dagar sedan insjuknandet och de i övrigt mår helt bra. Min tvååring får däremot inte gå på dagis eftersom hon snorar. På fyra veckor har hon varit där typ fyra dagar. Vid något tillfälle hade de tre barn på plats, resten hade skickats hem. Men hon har mått alldeles utmärkt hela tiden. Så hälsomässigt har det varit bra. Jag har gått mycket promenader när jag varit hemma med henne, och det pillas ju friskt i trädgården vilket är starkt hälsofrämjande för mig. Det är underbart med varmare väder som gör att man kan vara ute större delen av dagen.

Bloggen

Totalt var det drygt 5 000 sidvisningar i maj, vilket väl ligger ungefär som det brukar. Jag håller på mitt koncept om två inlägg i veckan, vilket känns bra och är något jag hinner med när livet i övrigt är ganska upptaget.

  1. Klädkostnader enligt Konsumentverket – ett gammalt inlägg som tydligen fått nytt liv
  2. Vad är viktigast – mina tankar om min specialisering
  3. När är man rik
  4. Jag startar mitt tredje företag
  5. Rätten till en bostadsrätt – om bostadsmarknaden

Skrivande

Skrivandet är svårare att räkna på just nu. Jag skriver inte så mycket nytt (annat än blogginlägg) men håller på att hårdredigera min första roman för att korta ner den och göra den bättre. Att skriva om här och där efter hand gör det dock väldigt svårt att räkna ord, så jag har inte gjort det den här månaden. Jag håller i alla fall fortfarande på med skrivandet, vilket är mitt mål med mitt nyårslöfte. Dessutom har jag startat mitt förlag, Moira förlag AB, under maj, och har därmed tagit ett par steg vidare mot att publicera!

Dela: