Time Well Spent

I ett avsnitt av den rätt trevliga podden How to Money som jag lyssnat på ett tag tog de upp en rolig extension/plugin till Google Chrome, kallad ”Time well spent”. Denna plugin förvandlar priserna i webbutikerna från dollar till tid, baserat på den årsinkomst du angett. Alltså, vilken grej!

Allt sedan ”Your money or your life”-boken (som jag läste halva av innan jag tröttnade, för det var såå många ord för något som hade kunnat uttryckas mycket mer kortfattat) kom ut har det funnits en idé om att istället för att vi ska tänka i det rätt abstrakta konceptet pengar när vi betalar för något, så är det bättre (om man vill göra mer medvetna val) att tänka på hur mycket arbetstid som går åt för att arbeta ihop pengarna som krävs. Det är det denna app tar fasta på.

Jag laddade ner den för att testa den, men blev besviken – den har bara dollar som valuta, och jag tror att den bara känner igen dollar i butikerna, för när jag testade svenska butiker så gjorde den inte om priset till tid.

Kan inte någon programmeringsbegåvad (FIRE-intresserad?) person skriva ett sånt här tillägg på svenska? Det vore ju fantastiskt. Tänk vilken grej, att se precis hur mycket tid jag måste jobba för att få ihop till prylen jag med ett litet klick köper hem. Det borde ju få en och annan att fundera en runda till innan de köper. (Eller också blir det som en av programledarna konstaterade, en överraskning i hur lite tid det krävs för att jobba ihop en viss grej, och då blev det enklare att köpa – lite fail, men för många skulle det nog vara en ögonöppnare.)

Här finns plug-in att ladda ner om någon nu håller till i Amerikat med dollar, och här en screenshot på hur det ser ut in action.

Dela: