Det här med sponsrade inlägg

När jag gick läkarprogrammet bloggade jag i sex år om det, och fick inte betalt en enda gång. Jag skrev om mina erfarenheter på ett område som förmodligen inte är särskilt intressant utanför kretsen av läkarstudenter, och jag skrev enbart för att det var kul. Jag snittar fortfarande uppåt 2 000 sidvisningar i månaden trots att jag inte uppdaterat bloggen sedan mars 2017. Inte så mycket i det stora hela kanske, men mycket tror jag för den lilla nischen.

Så varför startade jag en ny blogg? För att det är kul att skriva. För att jag gillar communityt med sparfolk och investeringar, för att det blir ett sätt för mig själv att följa min egen resa.

Men till skillnad från att vara student på läkarprogrammet så ger den här bloggen en större möjlighet att tjäna pengar. Sponsrade inlägg, reklam, och så vidare. Jag fick förfrågan för över en månad sedan från Kameo och jag har funderat länge och väl på det. Vill jag vara en i mängden som gör sponsrade inlägg? Å andra sidan, om jag gör jag ett sådant inlägg har jag betalt kostnaderna för att ha bloggen i två år (eftersom jag är på egen domän och inte på blogspot eller liknande). Att få gå plus-minus noll på bloggen är ju trevligt. Dessutom har jag redan investerat i liknande off-börs-grejer (Trine och Lendify), så varför inte kolla noggrannare på Kameo? Till slut, efter en månads betänketid, sa jag ja – och i samband med det satte jag över en liten mängd pengar där för att investera (jag tänker inte göra reklam för något jag inte testar).

Därmed kommer det komma ett inlägg om dem, så vet ni om det. Jag har inte sagt ja till något vidare samarbete, och vi får se hur det blir med det. Inlägg som är sponsrade kommer givetvis vara tydligt markerade, precis som de inlägg där jag har reklamlänkar är markerade. De grejer jag gör reklam för är saker jag själv testat/använder (som SmartPhoto i tidigare inlägg, eller Avanza som ligger här i listen bredvid) och jag kommer att skriva precis vad jag tycker om dem när jag gör inlägg.

Dela: